Heb je dat ook wel eens, dat er dingen op je to-do list staan en je stelt het steeds uit? De noodzaak is misschien niet groot genoeg, of je hebt simpelweg geen zin in het gedoe. Zo kocht ik altijd kant en klare pitabroodjes in de supermarkt, die zijn hard en droog maar met een lekkere vulling ging het best. Tot vandaag!
Nooit meer de in plastic verpakte broodjes
Na lang uitstellen heb ik mij er dan toch aan gewaagd, zelf pitabroodjes bakken. En het was zo lekker! Om er een gezonde twist aan te geven heb ik een deel volkorenmeel gebruikt, dat gaat heel goed. Je kunt ze vullen met alles wat jij lekker vindt, ik geef je hier het recept voor pittige kalkoenvulling. Dat gaat fantastisch samen met deze echte Amerikaanse Coleslaw.
De pitabroodjes bak je in een zeer hete oven, zorg dat je de oven echt hebt voorverwarmd op 230 graden voor ze de oven ingaan. De broodjes vullen zich met warme lucht zodat ze helemaal bol gaan staan, je kunt ze later nog wat plat drukken.
Pitabroodjes
Print RecipeIngredients
- 300 gram bloem
- 200 gram volkorenmeel
- 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
- 300 ml. lauwwarm water
- 1 eetl. olijfolie
- 1/2 theel. suiker
- Grote bakplaat, bakpapier
- Voor de kalkoenvulling:
- 500 gram kalkoenfilet
- 1 eetl. bruine suiker of stroop
- 1 theel. chilipoeder
- 1 teen gehakte knoflook
- 1 theel. komijnpoeder
- 70 ml. bouillon
Instructions
Roer de gist door het lauw-warme water en laat het een paar minuten staan.
Meng in een ruime kom bloem, meel en suiker. Schenk het gistmengsel en de olijfolie in een kuil in het midden en roer rustig door elkaar met een vork. Als alles gemengd is stort je het deeg op een schoon aanrecht en kneed je het 5 minuten met de hand tot een elastisch deeg.
Verdeel het dan in 8 bolletjes. Dat gaat het makkelijkst met een groot scherp mes, vorm de bolletjes door de zijkanten naar de onderkant te vouwen en op een met bloem bestoven aanrecht te leggen. Vorm met je hand een kommetje en maak draaiende bewegingen op het bolletje. Gebruik ruim bloem hierbij. Druk het deegbolletje dan plat, met een deegroller rol je het in vorm. Maximaal 1 cm dik. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrooi met wat bloem en leg er een theedoek op. Laat op een warme plek 40-60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 graden. Haal de theedoek van de bakplaat en bak de pita's in 10 minuten gaar. Als je bakplaat niet groot genoeg is bak je ze in 2 delen. Na het bakken druk je de pita's weer plat en vouw je er een theedoek omheen. Zo worden ze niet hard.
Voor de kalkoenvulling:
Bak de filets op hoog vuur in olijfolie bruin. Meng ondertussen de overige ingredienten in een kommetje. Haal de kalkoenfilets uit de pan en snijd ze in smalle reepjes, schep dit terug in de pan. Giet het mengsel erbij en roer door, laat het vocht geheel inkoken. Het wordt een beetje sticky. Samen met Amerikaanse Coleslaw vul je hier je pitabroodje mee.
Notes
Geef er chilisaus bij. Het recept voor de coleslaw vind je onder 'salades'.
No Comments