Dit recept met zuurkool en kip zou je echt eens moeten proberen. Zuurkool is bij mij thuis niet populair, meestal verwerk ik het in een stamppotje en gratineer het geheel met kaas. Dan wordt het zonder mokken opgegeten. Toch is het zonde van de zuurkool. Je proeft er weinig meer van terwijl zuurkool op zichzelf ook al een mooi product is. Kinderen moeten het leren eten, het is dus wel van belang het een beetje ‘op te leuken’. Ik geef er nu een romige kastanjechampignon-mosterdsaus bij en kip gewikkeld in Parmaham. Lekker dat zoute van de ham gecombineerd met romige saus en zuur van de kool. Het blijkt een heerlijke combinatie te zijn. Binnen 30 minuten heb je deze gezonde en vooral lekkere maaltijd op tafel staan.
Zuurkool met kip in romige paddenstoelen-mosterdsaus
Print RecipeIngredients
- 750 gram zuurkool
- 250 gram kastanje champignons
- 150 paddenstoelen, zoals shii-takes of cantharellen
- 1 sjalot
- 1/2 glas witte wijn
- 2 dl. kippenbouillon (van een half blokje)
- 50 ml. room
- 3 eetl. grove, milde mosterd
- 1 theel. rozemarijn
- 3 kipfilets
- 4 plakken Parmaham (of andere Italiaanse ham)
- Peper
- Evt. handje peterselie, grofgehakt
Instructions
Kook de zuurkool 20 minuten met een glas water. Giet af en laat in de pan tot gebruik.
Snipper de sjalot en snijd de paddenstoelen in plakken.
Bak de sjalot glazig, voeg de helft van de kastanjechampignons toe en bak 4 minuten. Blus af met de witte wijn en 2 dl. kippenbouillon en laat 5 min. zacht inkoken.
Pureer dit met de staafmixer helemaal glad. Schenk er daarna 50 ml room bij en voeg 1 theel. rozemarijn en 3 eetlepels grove mosterd toe. Kook nog 2 zachtjes door en bewaar met het deksel erop tot gebruik.
Snijd van elk van de drie kipfilets een langwerpig stuk af zodat je 4 porties hebt. Bestrooi met peper. Rol deze porties elk in een plak parmaham. Bak ze in een scheut olijfolie bruin en gaar.
Bak de rest van de champignons op hoog vuur bruin.
Verdeel de zuurkool over 4 borden, schep er de saus over en naast. Leg de kipfilets in de saus en schep de gebakken paddenstoelen op de zuurkool. Garneer eventueel met wat peterselie.
Notes
Aardappelpuree is hier lekker bij.
[bol_product_links block_id=”bol_584c162c06e63_selected-products” products=”9000000011157697″ name=”Staafmixer kip zuurkool” sub_id=”” link_color=”undefined” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
No Comments